a

Tips voor uw airco

Het gebruik van de airco kost extra brandstof. Maak daarom altijd heel bewust gebruik van uw airco en laat deze niet onnodig aanstaan.

Voor een goede werking van het systeem en het behoud van de componenten, dient u de airco minimaal een keer per week minimaal vijf minuten te laten functioneren.

Schakel de airco pas in nádat u de motor van uw auto heeft gestart. Dit voorkomt mechanische schade en zorgt voor een lagere belasting van startmotor en accu.

Gebruik de recirculatieklep in uw auto bij voorkeur alleen tijdens de opwarm- of afkoel periode, op deze manier wordt de gewenste temperatuur sneller bereikt. Is dit eenmaal het geval, laat dan de frisse buitenlucht weer toe tot het interieur, dat is prettiger en gezonder.
Mochten er onverhoopt van buiten nare luchtjes uw interieur binnendringen, dan kan de recirculatieklep altijd weer even ingeschakeld worden.

U kunt de airco ook gebruiken om uw voorruit sneller te ontwasemen bij vochtig of nat weer.

Schrik niet als u een plasje condenswater aantreft onder de auto. Dat is normaal en duidt feitelijk op een juiste werking van de airco.

Laat uw airco elke 2 jaar controleren door de specialist. Uw airco gaat dan zeker langer mee en u kunt altijd beschikken over een goed functionerend aircosysteem.

Terug
Copyright © 2010 www.joostentechniek.nl. Powered by JOMLO
Banner accu's