a

Airco service

Joosten Techniek beschikt over de gespecialiseerde kennis, de vereiste STEK-vergunningen en de uitrusting om alle voorkomende werkzaamheden aan de airco van uw voertuig uit te voeren zoals regulier onderhoud, storing zoeken en oplossen, nieuwbouw, retrofitten en reparaties.

Onderhoud: Jaarlijks verliest het aircosysteem tot circa 10% van het koudemiddel op natuurlijke wijze door diffusie van slangen en verbindingen. Daardoor wordt het koelvermogen al na zon 3 jaar merkbaar minder. Bovendien dient het koude middel dat onder druk door de airconditioning circuleert de eveneens aanwezige smeerolie mee te nemen. Deze olie heeft de compressor nodig voor de smering van draaiende onderdelen. Wanneer er te weinig koudemiddel aanwezig is dan bestaat het gevaar dat de compressor schade oploopt door het ontbreken van voldoende smering. Dit kan voorkomen worden om de airconditioning van uw auto eens per 2 jaar te laten controleren. Wij hebben hiervoor de benodigde expertise en gespecialiseerde apparatuur.

Storing zoeken en oplossen: In geval van problemen aan de auto airco, kan door verschillende metingen aan het systeem een diagnose worden gesteld vervolgens kunt u met ons afspreken om de nodige vervolgacties in te plannen of, indien dat mogelijk is, direct te laten uitvoeren.

Nieuwbouw: Indien u over een voertuig beschikt waar u een airco-installatie in zou willen hebben kunnen wij u van dienst zijn door er een in te bouwen. Daarvoor zijn verschillende complete sets verkrijgbaar welke wij in onze werkplaats voor u kunnen monteren.

Retrofit : Oudere systemen zijn of waren gevuld met R12, dit voor het milieu zeer schadelijke koudemiddel mag nog wel worden gebruikt in de systemen waar het zich nog in bevind. Indien echter het systeem door lekkage of emissie leeg raakt mag het niet worden gevuld met R12.(Het zogenaamde handelsverbod.)De temperatuur/drukverhouding van R12 en R134a zijn niet hetzelfde. Dit betekent dat voor systemen met een thermostatisch expansieventiel, deze vervangen dient te worden alsmede de serviceaansluitingen en de filter/droger.

Reparatie: We beschikken over een ingerichte servicewagen om desgewenst de reparatiewerkzaamheden aan uw voertuigairco of onderhoud van meerdere systemen op locatie te kunnen uitvoeren.

Terug
Copyright © 2010 www.joostentechniek.nl. Powered by JOMLO
Leveranciers